Nyereséges lett a Groupama

Nyereséges lett a Groupama bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
penz

A tavalyihoz képest magasabb, 187 millió eurós nyereséget ért el a Groupama Csoport, díjbevétele azonban 1,4 százalékkal csökkent éves alapon. Magyarországon jól teljesített a biztosító, itt 7,9 százalékkal növelte díjbevételét – írja a társaság közleményében.

2013 második félévében a Groupama kombinált díjbevétele elérte a 9,2 milliárd eurót, amely 1,4%-os csökkenést jelent éves alapon. A Vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint a pénzügyi és banki üzletágában mérsékelten nőtt, ezzel szemben a személybiztosítás területén jelentősen csökkent a Groupama csoport díjbevétele. A csoport nettó eredménye 187 millió euró volt a második negyedév végén, szemben a tavalyi 87 millió eurós veszteséggel. “Két nehéz évet követően újra nyereséges a Groupama Csoport” – jelentette be Thierry Martel, a Groupama vezérigazgatója.

Nemzetközi színtéren a Goupama vagyon- és felelősségbiztosítási díjbevétele 1051 millió euró volt, ami 5,3 százalékos csökkenést jelent. Ez a változás elsősorban a gépjármű-biztosítási ágazat (ide értve a flottabiztosításokat is) visszaesésének köszönhető. A személybiztosítási díjbevétel 7,6 %-kal, 349 millió euróra esett vissza. A díjbevétel Magyarországon növekedést (+7,9%) mutat, összefüggésben az egyéni megtakarítási és nyugdíjcélú biztosítási díjak növekedésével, amely a saját hálózatban és az OTP partnerhálózatában 2013 első félévében végrehajtott unit-linked kampányoknak köszönhető.

A csoport Franciaországban 7,7 milliárd eurós díjbevételt ért el, ami 0,7 százalékos visszaesésnek számít az előző év azonos időszakához képest. A vagyon- és felelősségbiztosítási díjbevétel 3,1 százalékkal nőtt. Az egyéni és vállalati biztosítás üzletág pedig 3,4 %-os növekedést mutatott, ami főként az egyéni személygépjármű- és lakásbiztosítási díjak emelésének köszönhető. A csoport személybiztosítási díjbevétele viszont 4,6%-kal, 3,6 milliárd euróra csökkent a csoport anyaországában.

A csoport jogszabály szerinti szavatoló tőkéje továbbra is a 170%-os szinten maradt a kötvény típusú eszközök várható árfolyamnyereségének csökkenése ellenére

 

Forrás: portfolio.hu

A hozzászólás le van zárva.

Fejlesztette: Gamber WebMűhely